sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Sweet like chocolate


Eilen meillä kävi illallisvieraita. Söimme hirvilihapullia, lohkoperunoita, aiolia ja pecorino-parsakaalia. Ja tuhosimme vähän liikaa viiniä ja fiilistelimme 90-luvun brittipoppia.

Jälkiruuaksi tein vegaanisen suklaakakun, joka on viime aikoina ollut suosikkileivonnaiseni. Ohjeen löysin Trendistä joskus vuosi sitten. Kas tässä:

Vegaaninen suklaakakku
Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
350 kiinteää tofua
2/3 dl rypsiöljyä
2 dl omenasosetta
2 1/2 dl vaahtera- tai agavesiirappia
2 tl vaniljasokeria
100 g maidotonta tummaa suklaata
Täyte:
Soija- tai riisimaitoa kostutukseen
vadelmahilloa
Kuorrutus:
1 dl pehmeää margariinia
1/2 dl soija- tai riisimaitoa
4-6 dl tomusokeria 
1 1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
Kookoslastuja

Voitele irtopohjavuoka kevyesti öljyllä ja jauhota pienellä määrällä vehnäjauhoja. Sekoita kuivat aineet. Laita tofu, öljy, omenasose ja siirappi tehosekoittimeen ja anna sekoittua tasaiseksi ja kuohkeaksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Kaada nestemäinen seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Paloittele suklaa pieniksi hipuiksi ja kääntele taikinan joukkoon. Varo sekoittamasta liikaa. Kaada vuokaan, tasoita pinta ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Irrota jäähtynyt kakki vuoasta. Leikkaa siihen poikittainen viilto ja irrota pohja ja päällyslevy toisistaan (tässä kannattaa olla tarkkana, sillä kakku hajoaa helposti. Toisaalta mun päällyslevy on välillä hajonnut palasiksi, mutta ihan hyvän kakun niistäkin on saanut koottua...) Kostuta pohja kevyesti soija- tai riisimaidolla. Levitä pohjalevylle hillo. Aseta päällyslevy hillon päälle ja kostuta myös se.

Kaada kuorrutusta varten pehmennetyn margariinin joukkoon soija- tai riisimaito. Lisää kaakaojauhe, vaniljasokeri ja tomusokeria sen mukaan, minkälaisen koostumuksen haluat kuorrutteelle. Sekoita tasaiseksi ja levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Ripottele pinnalle lopuksi kaakaolastuja. Kakku on parasta seuraavana päivänä, kun se on vetäytynyt yön yli jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti