lauantai 28. heinäkuuta 2012

Pitsalauantai

Olen tainnut julkaista pitsaohjeita joskus ennenkin. Haittaako jotakuta? Sitähän minäkin.

Suurin osa tuttavapiiristäni hipsteröi parhaillaan Kuudes aisti -festareilla, mutta minä valitsin koti-illan, Elle Interiörin – ja pitsan. Talo&Koti -lehdestä poimittu ohje on niin mainio, että se ansaitsee tulla jaetuksi. Tässä herkussa tomaattikastike on korvattu uunissa paahdetuilla kirsikkatomaateilla.

Kirsikkatomaatti-mozzarellapitsa

Pohja:
2 dl vettä
25 g hiivaa
3 dl durumvehnäjauhoja
2-3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl oliivöljyä
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, jauhot, suola ja öljy. Vaivaa viitisen minuuttia ja jätä kohoamaan puoleksi tunniksi.

Täyte:
500 g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
sormisuolaa
2 palloa luomumozzarellaa
0,5 dl parmesaanilastuja
tuoretta basilikaa
Puolita kirsikkatomaatit. Laita uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin, pirskottele päälle öljyä ja suolaa. Paahda uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Kaulitse pitsapohja. Levitä päälle paahdetut tomaatit, survo niitä hieman haarukalla. Levitä päälle viipaloiu mozzarella. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ripottele pinnalle parmesaania, basilikaa ja hieman sormisuolaa.
Tarjoile salaatin kanssa.

Kesän ensimmäiseen kunnon hellepäivään kuului myös piknik ja auringonottoa Pihlajasaaressa, joka on yksi lempipaikoistani Helsingissä. Silti sinne tulee yleensä mentyä vain kerran kesässä – ja ehkä juuri siksi se on niin spesiaalia ja ihanaa. Voi kun näitä tulisi vielä lisää! Intiaanikesä = suomen kielen parhaita sanoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti