perjantai 29. marraskuuta 2013

Hallitun kaaoksen huivi

Huivin kaveriksi sopii Loko-blogin Millan virkkaama harmaa luottopiponi.

Juuri sunnuntaina pääsin valittamasta huiviprojektista, joka ei valmistu IKINÄ – ja hups, sainkin sen päätökseen eilen.

Tämän huivin alkusysäyksenä oli haaleanroosa (syksyn teemavärini!) Isager Alpaca 1 -lanka, jota sain kesällä lahjaksi Kerä-lankakaupan Jonnalta. Heti alkuun tuli fiilis, että haluaisin tehdä suloisenpehmoisesta langasta huivin, mutta kokonaan roosa asuste tuntui tällaiselle harmaan ja mustavalkoisen ystävälle turhan radikaalilta. Sekoitin siihen siksi harmaata Nallea ja paria varastoistani löytynyttä jämäkerää: kapeina raitoina hieman kirkkaampaa vaaleanpunaista sekä ruskeanharmaata lankaa. Isagerin neuloin kaksinkertaisena, koska lanka oli tooodella ohutta.

Sekoitin sileää neuletta ja ainaoikeaa, eripaksuisia raitoja summittaisessa järjestyksessä. Eräänlainen hallittu kaaos siis – fiilispohjalta mutta rajatulla värivalikoimalla. Huivin leveys on noin 24 cm ja pituus 200 cm. Lopuksi kiinnitin päät yhteen rinkulaksi, koska se nyt vain on mulle käytännöllisin huivimalli. Rinkulan saa käärittyä kolmeen kertaan kaulan ympäri.

Tässä vielä huivin pinta lähikuvassa.

Jos muuten kaipaatte tekemistä viikonlopulle (ja vaikutatte Helsingissä), kannattaa piipahtaa Taikin joulumyyjäisissä. Mä kävin siellä tänään ja ostin seinäkalenterin ensi vuodelle sekä pari joulukoristetta. Tästä tulee ensimmäinen joulu, joka me vietetään omassa kodissa, sattuneista syistä: joko odottamassa synnytystä tai ihastelemassa uutta perheenjäsentä. 

Vähän tuntuu haikealta olla joulu ensi kertaa jossain muualla kuin ison sisarusköörin kanssa alkukodissa Pohjanmaalla, mutta toisaalta rauhallisessa, kahdenkeskisessä kotijoulussakin on oma viehätyksensä. Sitä paitsi on hauska päästä ensimmäistä kertaa koristelemaan kämppää jouluksi – suunnitelmissa on hankkia jopa pieni pöytäkuusi, tai vähintään kuusenoksia maljakkoon.

Nämä lintukoristeet löytyivät Taikin myyjäisitä, ja päätyvät toivon mukaan
kuusen oksille.

18 kommenttia:

  1. Ihana huivi!! Ja sinulle sopii nuo värit tosi hienosti. :)

    VastaaPoista
  2. Herttainen huivi! Ihanat värit ja mukavaista kuosien sekoittelua :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kovasti kehuista! Hämmentävän paljon tämä omaakin silmää miellyttää, vaikka en olisi koskaan uskonut tekeväni itselleni mitään VAALEANPUNAISTA. :)

    VastaaPoista
  4. Voi sulla on vieläkin tuo myssy käytössä, aivan mahtavaa! Lämmittipä mieltä! Mutta sama juttu mulla, eli se sun tekemä monivärinen huivi on mulla ollut taas tänäkin syksynä tooosi ahkerasti päällä ja aina se kerää kehuja.

    VastaaPoista
  5. Ja niin, jätkä on kuvassa kasvoillaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kuule ihan paras myssy, lämmin ja sopivan rento! Se oli mulla vähän aikaa hukassa viime talvena ja olin ihan hajalla, mutta kaappien siivouksen yhteydessä onneksi taas löytyi. :)

      Ja juu, tuli nyt kerrankin ihan naamakuva - jostain syystä suurin osa kuvista, jotka sain jalustalla otettua, meni Bloggerissa ihan harmaaksi mössöksi. Tää oli ainut, joka näytti yhtään järkevältä, joten ajattelin, että menköön. :)

      Poista
    2. Niin ja mahtavaa, että peppihuivikin futaa yhä!

      Poista
  6. oon jännityksellä oottanut tämän huivin valmistumista sen jälkeen, kun kerroit tekeväsi jotain VAALEANPUNAISTA. siitä tuli tosi hieno! vaaleanpunaisesta huolimatta :) tykkään myös sileän ja ainaoikean yhdistelmästä, saako matkia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan vaaleanpunaisesta huolimatta! Ehkä pitäisi antaa muillekin inhokkiväreille tilaisuus, jos niitä vain osaa yhdistää oikeilla tavoilla. Ja ilman muuta saa matkia, sitä varten täällä ollaan. :) (Eipä tämä mikään käänteentekevän omaperäinen idea taida ollakaan...)

      Poista
  7. Tämä on kyllä aivan älyttömän hieno, pakko kehitellä itsellekin joku samanlainen projekti vaikka joulun pyhiksi :) Niin ja tuo pipo vei kyllä mun sydämen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiinu! Ja jos valitset vähän paksumman langan kuin mä, voit hyvässä lykyssä jopa saada projektin valmiiksi niiden pyhien aikana. :)

      Poista
  8. Aivan ihana huivi ja just parhaat värit! Johan tässä iski itsellekin himo vastaavan neulomiseen. Pysyykö tolla sileä-ainaoikea-yhdistelmällä reunat jokseenkin suorina? Tähän mennessä ainoassa neulomassani tuubihuivissa ne rullautuivat niin, että hermohan siinä meni, enkä ole sen jälkeen uskaltautunutkaan aloittamaan mitään vastaavaa projektia (ei sillä, että olisin viime aikoina saanut mitään aikaankaan, koska kaiken blokkaa villapaidasta puuttuva puolikas hiha. Siihen taas ei ole juuri motivaatiota, koska en kuitenkaan sitten ensi alkuun mahdu siihen valmistuvaan paitaan sisälle).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Oili! Reunat rullautui neulomisvaiheessa ihan putkiloksi, mutta kun lopuksi sumutin ja silitin huivin, ne suoristui aika hyvin. Nyt huivi jää reunoista pikkuisen rullalle (parin sentin verran) mikä on oikeastaan aika hyvä, koska nyt neuleen oikea puoli pysyy nätisti päällimmäisenä. Ne ainaoikea-osuudet vetää neulosta kuitenkin suoraan.

      Poista
  9. Kaunis huivi =) Ihana tuo ainaoikean ja sileän sekä värien vaihtelu!

    VastaaPoista