sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Makaronilaatikko härkäpapurouheesta



Tänään tuli tehtyä varsin onnistunut arki- ja kasvisruokakokeilu. En ole koskaan aiemmin testannut härkäpapurouhetta mutta nyt (kiitos Kaisa-sisko inspiraatiosta!) päätin kokeilla rouhetta makaronilaatikkoon jauhelihan sijaan. Soijarouhetta meillä käytetään säännöllisesti esimerkiksi lasagnessa, mutta on kiva löytää sillekin kotimaisia vaihtoehtoja. Mainiosti toimi makaroniloota, sekä kaksivuotias että aikuiset popsivat annoksensa hyvällä halulla.

Resepti on sovellettu Marianne Kiskolan kirjasta Koti – ruokaa koko perheelle, ja sen juju on currylla maustaminen. Vaihdoin jauhelihan härkäpapuhin ja lisäsin joukkoon parmesaania, jota sattui olemaan kaapissa.


Makaronilaatikko härkäpapurouheesta


  • 2 dl härkäpapurouhetta
  • 4 dl kasvislientä
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 5 dl (täysjyvä)makaronia
  • suolaa
  • 2 dl parmesaania raastettuna
  • voita vuoan voiteluun

Munamaito:

  • 2 munaa
  • 7 dl maitoa
  • 2 tl currya
  • 1,5 tl yrttisuolaa
  • 1 tl paprikajauhetta

V
almista kasvisliemi fondista tai liemikuutiosta. Pane härkäpapurouhe likoamaan kasvisliemeen noin 15 minuutiksi. Silppua sipulit ja valkosipulit ja kuullota öljyssä. Keitä makaronit runsaasti suolatussa vedessä (vesi saa maistua merivedeltä) pakkauksen ohjeen mukaan.

Voitele uunivuoka. Tee munamaito: sekoita munat, maito ja mausteet kulhossa. Valuta härkäpavuista ylimääräinen neste pois.

Kaada uunivuokaan makaronit, sipulisilppu, parmesaaniraaste ja härkäpapurouhe. Sekoita tasaiseksi ja kaada päälle munamaito. Paista 200 asteessa tunnin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti